Team- en organisatie ontwikkeling

Team- en organisatieontwikkeling gaat over coaching van teams en van mensen. Het gaat over onderlinge effectiviteit, het bewustzijn van de eigen teamcultuur, de sfeer en hiërarchische relaties.

Ieder team en iedere organisatie gedraagt zich op een eigen manier. Het contact binnen een groep bouwt zich op rond uitwisseling over inhoudelijke onderwerpen zoals doelen, klanten en verantwoordelijkheden. De werkelijke informatie over de samenhang en verhoudingen binnen het team is op een ander niveau zichtbaar en voelbaar.

Teamontwikkeling start vaak bij vragen als “waarom lukt het ons niet om…”, “waarom blijven we steeds aanlopen tegen…..” . Het team wil graag effectiever zijn, maar blijft in gedrag dezelfde dingen doen, of om dezelfde dingen heen lopen. Het team lijkt als het ware een eigen beweging te volgen.

Ik combineer de lijn van onderzoek met die van het directe bewustzijn. De onderzoekslijn gaat in op vragen als: Wat is er al heel lang in deze organisatie, wat is ons DNA, waar is de organisatie uit voortgekomen en is er een vrije wil.

De andere lijn die ik volg is die van intuïtie, interactie, integratie en implementatie. Door maskers en patronen in het team waar te nemen, te herkennen en te laten zien ontstaat er bewustzijn. Door mensen in die dynamiek mee te nemen komen we bij het deel terecht dat “moeilijk” is, en dat het team normaal gesproken liever vermijdt.

Het is belangrijk om hier doorheen te gaan, om zichtbaar te maken wat nodig is of wat in de weg staat, zodat ruimte vrijkomt om het anders te doen en er een andere toon ontstaat. Dat doe ik op een onconventionele, directe en menselijke manier. Vanuit gelijkwaardigheid bespreken we openlijk welke verschillende posities mensen innemen en ga ik snel naar de kern. Dat kan soms spannend zijn, maar daarna is er ook altijd weer ontspanning en ruimte om zelf verder te gaan.

“Folkert heeft ons in een paar sessies echt verder geholpen. Hij laat zich niet afleiden door omstandigheden of verontschuldigingen en heeft ons onder ogen laten zien waar het werkelijk om draait en wat we anders kunnen doen. Het heeft mij ook persoonlijk veel opgeleverd”